Monster aan

op de TX44

Twee belevenissen in een cruise voor jong en oud!

Veelgestelde vragen

 

Moeten we voor de cruise reserveren?

Wij zorgen ervoor dat we altijd een ruime zitplaats voor u hebben. Daarom hebben we een beperkt aantal plaatsen aan boord. Als u zeker wilt zijn dat u plaats heeft, is het beter om te reserveren. Maar u kunt ook gewoon naar de haven komen en mee gaan zonder te reserveren. Ons schip heeft veel ruimte maar dit is geen garantie! (vooral in het hoofdseizoen)

Is de cruise geschikt voor kinderen?

De cruise is zeker geschikt voor kinderen. Er is veel te zien tijdens de cruise en het schip is veilig als de kinderen rondlopen. En nu verklappen we eigenlijk een verrassing...... maar ze krijgen ook een leuk kadootje mee. En als het mogelijk is mogen ze ook een kijkje bij de kapitein nemen. En in de salon is een hoek waar ze touwen kunnen leren knopen.

Mogen honden ook mee aan boord?

Honden mogen zeker mee. Mits aangelijnd

Is de TX44 rolstoeltoegankelijk en waar kun je dan het beste van de cruise genieten?

Ons schip is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben een brede loopplank en we beschikken over een invalidentoilet. Het beste is om benedendeks te reserveren. Dan kunt u wel via de gangpaden naar de kop van het schip. Het bovendek is alleen toegankelijk via een trap. Als u reserveerd maak het even kenbaar dan krijgt u een mooie ruime plaats.

Zien we altijd de zeehonden?

Wij gaan de zeehonden spotten bij " de razende bol" hier liggen ze vrijwel 99%!! Meestal kunt u ze van dichtbij zien. Bij hogere golven blijven we er iets verder vandaan. En wij respecteren dat we in het leefgebied van de zeehonden komen, en de rust die ze daar hebben willen we niet verstoren. Dit is ook wettelijk vastgelegt. Ook hebben we verrekijkers aan boord die u gratis kunt lenen. En regelmatig zwemmen ze om de TX44 heen.

Wat is er te zien in de haven van Den Helder

De haven van Den Helder is elke dag weer anders. Wij zijn het enigste rondvaartschip die rustig de tijd neemt om alles te bekijken. U krijgt uitgebreide informatie van wat u te zien krijgt. Er liggen natuurlijk veel marineschepen in de haven zoals mijnenvegers, onderzeeboten, fregatten en nog veel meer. Ook maken we een rondje door de offshorehaven en we varen o.a. langs de haven van de KNRM. Wij hebben nauwe banden met de marine en u kunt de schepen van dichtbij bekijken. U zult versteld staan van wat u allemaal ziet.

Kunnen we wat eten of drinken aan boord?

Aan boord hebben we een uitgebreide horecaservice. Te denken aan koffie met wat lekkers erbij. Ook hebben we verschillende bieren,wijn en frisdranken.(en natuurlijk "Jutter") En een kaart met diverse snacks en hapjes. Maar u mag ook u eigen meegenomen eten of drinken aan boord nuttigen.

Kunnen we ook in Den Helder afstappen of opstappen?

Dat is niet mogelijk. We vertrekken vanuit de haven van Oudeschild en komen daar ook weer terug. Voor groepen de het schip af willen huren is er wel een mogelijkheid.

Kunnen we parkeren bij de haven?

Bij de haven zijn grote parkeerplaatsen. Dit is wel betaald parkeren middels Texelvignet of bij de automaat.

Varen jullie altijd uit?

Wij varen alleen uit als het verantwoord is en dat het voor u comfortabel blijft. Bij een harde zuidwesten wind kan het bij "de razende bol"nog wel eens te keer gaan. Bij twijfel varen we dan niet uit. Maar een beetje deining brengt wel een extra dimensie. Als u heeft gereserveerd dan nemen we contact met u op dat de cruise niet doorgaat.

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!