Monster aan

op de TX44

Twee belevenissen in een cruise voor jong en oud!

Zeehonden spotten vanaf de boot en een rondvaart door de marinehaven van Den Helder vanaf Texel

We vertrekken met de grote TX44 rondvaart boot vanuit de mooie vissershaven van Oudeschild. Vandaar varen we via de Waddenzee en het Marsdiep eerst naar zandplaat Noorderhaaks, door Texelaars De Razende Bol genoemd. Dit bijzondere stukje ongerepte natuur is een hoogwatervluchtplaats voor vogels én een belangrijke rustplaats voor de zeehonden bij Texel. Vanaf het dek kun je naar de zeehonden kijken op de wadplaten én mooie foto’s maken! Je kan eigenlijk altijd zeehonden spotten aan boord van de TX44 en je kan gratis gebruik maken van een verrekijker.

Meteen online reserveren

Rondvaart marinehaven Den Helder

Na het zeehonden spotten varen we door de grootste marinehaven van Europa: Den Helder. Een unieke kans om deze vanaf het water te bewonderen! In de haven liggen vele schepen, fregatten en onderzeeërs van de Marine. Onze kapitein kan over bijna elk aanwezig schip iets vertellen waardoor de bezienswaardigheden in de haven extra interessant zijn. Aansluitend varen we weer terug naar Oudeschild op Texel. Het hele vaaravontuur duurt zo’n twee uur. Onderweg hoor je allerlei interessante wetenswaardigheden over de Waddenzee, Texel, zeehonden en de marinehaven.

Binnen óf aan dek zeehonden kijken vanaf Texel

Tijdens de cruise bij ons aan boord hoef je absoluut geen honger, dorst of kou te lijden! Want in onze geheel gerestylde salon met 100 zitplaatsen zit je lekker warm. Mooi weer? Dan zit je natuurlijk buiten – helemaal een met de natuur – op ons fraaie zonnedek. Zin in een drankje of een hapje? Dankzij onze horecaservice kom je aan boord niets tekort. Zowel binnen- als buiten heb je een perfect uitzicht op de kustlijn van Texel en kan je prima de zeehonden spotten die op de Razende bol liggen. Alle weetjes die worden verteld zijn op de hele boot te beluisteren in meerdere talen.

Iedereen kan mee zeehonden spotten!

 • Rolstoelvriendelijk
 • Hond mag mee
 • U kunt pinnen
 • Binnen of buiten zitten, dus we varen bijna altijd uit!
 • Gratis gebruik maken van verrekijkers
 • Uitstekende horeca
 • Ook voor grotere groepen
 • Je kan altijd zeehonden kijken met deze cruise!

Alvast reserveren?

Reserveren om met de boot mee te gaan mag, maar hoeft niet perse. Wij hebben de grootste boot voor Zeehonden spotten op Texel en de rondvaart door de Marinehaven en we hebben meestal nog wel ruimte. Wilt u zeker zijn van een plekje dan kunt u hier op de website online reserveren of bellen. Betalen doet u pas bij vertrek uit Oudeschild.

Online reserveren

Zeehonden spotten vanaf de TX44

Zeehonden kijken op de Razende Bol bij Texel

Ook in het water zie je soms Zeehonden

Wie kijkt er nou naar wie?

Marinehaven Den Helder vanaf de Texel 44

Ook de Marinehaven Den Helder bezoeken we tijdens de cruise vanuit Oudeschild, Texel

onderweg op de TX44

Onderweg is er ook vanalles te zien!

Online reserveren

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

 • U kunt bij ons pinnen
 • Honden zijn welkom
 • Rolstoel? Wees welkom!