Monster aan

op de TX44

Twee unieke ervaringen in een cruise voor jong en oud!

Wat te doen bij een dagje Texel?

U wilt een dag naar Texel? Dan wilt u uw tijd natuurlijk zo goed mogelijk besteden. Er zijn veel bezienswaardigheden, dus als u slechts een dagje heeft, is het verstandig hier tevoren een plan voor te maken. Ook kan het in het hoogseizoen slim zijn om alvast te reserveren, zodat u zeker bent van uw plaats. De volgende dag terugkomen is immers geen optie!

Zeehonden kijken op Texel!

Als u naar Texel gaat, dan is een boottocht naar de zeehonden (robben) uiteraard onze grootste aanbeveling! Behalve de TX 44 varen ook enkele kleinere boten naar de zeehonden. Het voordeel van de TX 44 is dat de boot groot is, dus minder schommelingen en de mogelijkheid om binnen of buiten te zitten. De TX 44 kan dus met bijna elk weertype op pad om zeehonden bij Texel te spotten. Ook kan de hond mee en kunnen wij ook bezoekers in rolstoel een fantastische vaartocht aanbieden.

Razende Bol (Noorderhaaks)

De zeehonden zijn praktisch altijd aanwezig op de Razende Bol, ook wel Noorderhaaks genoemd. De Razende Bol is een zandplaat, of klein ‘onbewoond eiland’. Onbewoond door mensen, maar wel door de normale en grijze zeehond en diverse vogels. Uiteraard blijven we enigszins op afstand om de dieren, die ook vaak jongen hebben op de Razende Bol, niet te storen.

Marinehaven Den Helder

De twee uur durende tocht gaat verder naar de Marinehaven van Den Helder. Hier zijn vanaf het water oorlogsschepen en onderzeeërs te zien. Deze marinehaven is de grootste van Europa en dus zeker een aanrader als u een dagje Texel doet!

Natuur op Texel

Bent u natuur- of zonliefhebber? Of bent u op zoek naar een dagje rust als onderbreking van een hectisch leven? Dan is Texel dé plek voor u! Er zijn veel grote zandstranden om heerlijk te zonnen en te genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Ook is er veel bos, heide en grasgebied. Ideaal om lekker uit te waaien en  om (met hond) wandelingen te maken. Er zijn uiteraard ook (elektrische) fietsen, scooters of solexen te huur!

Vuurtoren beklimmen

De vuurtoren van Texel staat bekend als een van de mooiste van Nederland. Uiteraard prachtig rood en het bijzondere is dat deze twee buitenmuren heeft. De vuurtoren is niet extreem hoog,dus bij een dagje Texel past het beklimmen altijd prima in het programma. Bovenaan gekomen heeft u een prachtig uitzicht en binnen de vuurtoren is van alles te zien over de geschiedenis van de toren.

Horeca

Een dagje Texel is niet compleet zonder te genieten van al dat lekkers dat de horeca op Texel te bieden heeft. Er zijn veel restaurants, strandpaviljoens en terrassen en uiteraard staat er veel vis op de kaarten. Als afsluiter van de dag is het theater in Den Hoorn wellicht een optie, maar ook in De Koog kan worden uitgaan tot in de late uurtjes. Als u uw dagje tevoren plant, kunt u ook rekening houden met evenementen die op het eiland plaatsvinden.

Een dagje Texel? Doen!

U leest het: u hoeft niet ver weg voor een heerlijk dagje uit! Ga naar Texel en geniet van dit grootste Nederlandse Waddeneiland!

De TX44 in de haven van Oudeschild

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!