Monster aan

op de TX44

Twee unieke ervaringen in een cruise voor jong en oud!

Activiteiten op Texel

Natuurlijk is er op Texel meer te doen dan met de TX44 naar de zeehonden te gaan en vervolgens door de marinehaven van Den Helder te varen. Onze tocht duurt ongeveer twee uur, dus ook als u maar één dagje Texel doet, is er voldoende tijd om nog andere activiteiten te plannen.

Ecomare

Bij Ecomare kun je, net als bij ons, zeehonden bekijken, maar dan nog dichterbij! Ecomare heeft namelijk een zeehondenopvang voor dieren die tijdelijk te zwak zijn voor de natuurlijke omgeving in de Waddenzee of Noordzee. De zeehonden worden ‘s morgens en ‘s middags gevoerd en hier kun je bij aanwezig zijn. Verder zijn er ook bruinvissen, een zeeaquarium en bijzondere vogels zoals Jan-van-Genten te zien bij Ecomare op Texel.

Nationaal Park Duinen van Texel

Natuurliefhebbers worden op Texel op hun wenken bediend! Eigenlijk is het hele eiland een prachtig natuurgebied, maar het neusje van de zalm is het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit natuurgebied kreeg in 2002 zelfs de officiële status van Nationaal Park en bevat een uitgebreid duingebied en stranden in het zuiden en aan de noordkant van Texel. Er zijn diverse (afstanden) wandel -en fietsroutes.

Schapen

Wie Texel zegt, zegt niet alleen zeehonden, maar ook schapen! Er zijn vele kuddes op het eiland en bij verschillende boerderijen kun je de dieren van dichtbij bekijken of zelfs aanraken. Dit kan onder andere bij Schapenboerderij Texel en Hoeve Vrij en Blij .

Vuurtoren

In Cocksdorp staat de grote rode vuurtoren met als uniek kenmerk dat je naar drie kanten over zee kunt kijken. De vuurtoren is in het seizoen dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur om te beklimmen, het zijn maar liefst 118 traptreden, dus het beklimmen kan zeker als een activiteit op Texel worden gezien!

Parachutespringen

Ook als dare devil kun je terecht op Texel! Het is namelijk bij het paracentrum mogelijk om samen met een ervaren instructeur een tandemspong te maken!

Oudeschild

Met onze TX44 Waddencruise is onze uitvalsbasis het plaatsje Oudeschild. Het is een prachtig dorpje, waar een gemoedelijke sfeer heerst. Er is natuurlijk allerlei horeca te vinden voor een frisse versnapering of goed diner. Ook zijn er in de haven, waarin ook wij de TX44 hebben aangemeerd, een groot aantal vissersboten te zien. Een wandeling door de haven en het dorp raden wij dan ook zeker als activiteit op Texel aan.

 

Uiteraard is er nog veel meer te doen op het eiland. Houd de site van de VVV Texel in de gaten voor actuele activiteiten en bezienswaardigheden.

De TX44 zeehondenboot op Texel in het avondrood

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!