Monster aan

op de TX44

Activiteiten op Texel

Natuurlijk is er op Texel meer te doen dan Zeehonden kijken. Onze tocht duurt ongeveer twee uur dus ook als u maar een dagje Texel doet is er voldoende tijd om nog andere activiteiten te plannen.

Ecomare

Bij Ecomare kan je, net als bij ons, zeehonden bekijken maar dan nog dichterbij! Ecomare heeft namelijk een zeehonden opvang voor dieren die tijdelijk te zwak zijn voor de natuurlijke omgeving in de Waddenzee of Noordzee. De zeehonden worden ‘smorgens en ‘smiddags gevoerd en hier kan je bij aanwezig zijn. Verder zijn er ook bruinvissen een zeeaquarium en bijzondere vogels zoals Jan-van-Genten te zien bij Ecomare op Texel.

Nationaal Park Duinen van Texel

Natuurliefhebbers worden op Texel op hun wenken bediend! Eigenlijk is het hele eiland een prachtig natuurgebied maar het neusje van de zalm is het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit natuurgebied kreeg in 2002 zelfs de officiële status van Nationaal Park en bevat een uitgebreid duingebied en stranden in het zuiden en de noordkant van Texel. Er zijn diverse (afstanden) wandel en fietsroutes.

Schapen

Wie Texel zegt, zegt niet alleen zeehonden maar ook schapen! Er zijn vele kuddes op het eiland en bij verschillende boerderijen kan je de dieren van dichtbij bekijken of zelfs aanraken. Dit kan onder andere bij Schapenboerderij Texel en Hoeve Vrij en Blij van Jan en Rianne, bekend van Boer Zoekt Vrouw. Bij deze laatste kan je ook het kaaspakhuis bekijken en allerlei producten kopen in de boederijwinkel.

Vuurtoren

In Cocksdorp staat de grote rode vuurtoren met als uniek kenmerk dat je naar drie kanten over zee kan kijken. De vuurtoren is in het seizoen dagelijks open van 10.00 tot 17.00 om te beklimmen, het zijn maar liefst 118 traptreden dus het beklimmen kan zeker als een activiteit op Texel worden gezien!

Parachutespringen

Ook als daredevil kan je terecht op Texel! Het is namelijk bij het paracentrum mogelijk om samen met een ervaren instructeur een tandemspong te maken!

Oudeschild

Met onze zeehondentocht is onze uitvalsbasis het plaatsje Oudeschild. Het is een prachtig dorpje waarin een gemoedelijke sfeer heerst. Er is natuurlijk allerlei horeca te vinden voor een frisse versnapering of goed diner. Ook zijn er in de haven waarin ook wij de TX44 hebben aangemeerd een groot aantal vissersboten te zien. Een wandeling door de haven en het dorp raden wij dan ook zeker als activiteit op Texel aan.

Uiteraard is er nog veel meer te doen op het eiland. Houd de site van de VVV Texel in de gaten voor actuele activiteiten en bezienswaardigheden.

De TX44 zeehondenboot op Texel in het avondrood

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!