Monster aan

op de TX44

Dé boottocht op Texel voor zeehonden en de marinehaven

Voor een super leuke boottocht van 2 uur op Texel, inclusief zeehonden kijken op zandplaat de Razende Bol, een bezoek aan marinehaven Den Helder en veel interessante informatie aan boord!

Wilt u zeker zijn van een plaats aan boord? Reserveer dan via onderstaande knop of bel ons. Meestal is er voldoende plaats dus reserveren is niet noodzakelijk.

Meteen reserveren

Tel: +31(0)222-700219   /  06 254 52 498

U bent van harte welkom bij ons aan boord!

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!

Tochten / Highlights

Zeehonden & meer

We gaan o.a. zeehonden spotten op de Razende Bol en naar de Marinehaven Den Helder!

Bekijk >

Feesten en Partijen

Vier uw feest aan boord van de TX44!

Bekijk >

Zomeravondcruises 2020

Bekijk >

Wat zeggen onze gasten?

De historie van de TX44

Het schip is 35 meter lang en 8,20 breed. Er staan 2 milieuvriendelijke motoren in van elk 450pk.

Het schip is gebouwd in 1949 als veerboot "Dockyard VII". Ruim 1300 mensen konden daarmee worden vervoerd. Het schip was aan beide zijden voorzien van twee kleppen, welke - afhankelijk van de aanlegzijde - op het ponton konden worden neergelaten. Binnen enkele minuten konden alle passagiers het schip verlaten.

In latere tijden is de TX44 omgebouwd voor het gebruik voor Zeehonden / Robben tochten op met als ligplaats Oudechild op Texel. Het schip is grondig verbouwd in 2006 en de laatste verbouwing heeft dit voorjaar van 2019 plaatsgevonden. In het schip kunnen 125 personen in de verwarmde salon plaatsnemen en 125 op het bovendek.

Laatste bericht op Facebook

LET OP!!!  DEELACTIE!!! E
Profiel foto
Erik & Karin

LET OP!!! DEELACTIE!!! Eerste vaart dinsdag 18 februari 14.00 uur. (Verder varen we op woensdag,donderdag, zaterdag en zondag) Zie het vaarschema op onze site. We gaan dan weer op zoek naar de zeehonden op "De Razende Bol" en vervolgens maken we een tour door de marinehaven van Den Helder. Zou het iets minder weer zijn, dan kunt u altijd terecht in onze VERWARMDE SALON en met 125 zitplaatsen! Ook hebben we een mooie ACTIE. Iedere betalende bezoeker krijgt een kop koffie/thee of warme chocolademelk GRATIS. Ook is er aan de kinderen gedacht. Deze actie loopt t/m 1 maart. Onder de DELERS van dit bericht verloten wij weer 5 TX44 schippersmutsen. Graag tot ziens. U kunt op onze site of telefonisch reserveren.

Geplaatst op: 14-02-2020

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!