Monster aan

op de TX44

Dé boottocht op Texel voor zeehonden en de marinehaven

Voor een super leuke boottocht van 2 uur in Texel, inclusief zeehonden kijken op zandplaat de Razende Bol, een bezoek aan marinehaven Den Helder en veel interessante informatie aan boord!

Wilt u zeker zijn van een plaats aan boord? Reserveer dan via onderstaande knop of bel ons. Meestal is er voldoende plaats dus reserveren is niet noodzakelijk.

Meteen reserveren

Tel: +31(0)222-700219   /  06 254 52 498

U bent van harte welkom bij ons aan boord!

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!

Tochten / Highlights

Zeehonden & meer

We gaan o.a. zeehonden spotten op de Razende Bol en naar de Marinehaven Den Helder!

Bekijk >

Feesten en Partijen

Vier uw feest aan boord van de TX44!

Bekijk >

Zomeravondcruise

Tegen de avondschemering vertrekken we voor een tocht met een heerlijke maaltijd!

Bekijk >

Wat zeggen onze gasten?

De historie van de TX44

Het schip is 35 meter lang en 8,20 breed. Er staan 2 milieuvriendelijke motoren in van elk 450pk.

Het schip is gebouwd in 1949 als veerboot "Dockyard VII". Ruim 1300 mensen konden daarmee worden vervoerd. Het schip was aan beide zijden voorzien van twee kleppen, welke - afhankelijk van de aanlegzijde - op het ponton konden worden neergelaten. Binnen enkele minuten konden alle passagiers het schip verlaten.

In latere tijden is de TX44 omgebouwd voor het gebruik voor Zeehonden / Robben tochten op met als ligplaats Oudechild op Texel. Het schip is grondig verbouwd in 2006 en de laatste verbouwing heeft dit voorjaar van 2019 plaatsgevonden. In het schip kunnen 125 personen in de salon plaatsnemen en 125 op het bovendek.

Laatste bericht op Facebook

Helaas duurt de reparatie
Profiel foto
Erik & Karin

Helaas duurt de reparatie langer dan als gepland. Dit jaar varen we niet meer. We gaan de Texel 44 direct weer klaar maken voor het volgend vaarseizoen. We beginnen weer met de voorjaarsvakantie 2020. We danken u voor de komst dit jaar. We hebben genoten! En graag tot volgend jaar! Erik en Karin Rossing.

Geplaatst op: 11-10-2019

Veilig aan boord

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet ons schip aan de veiligheidsvoorschriften van de scheepvaartinspectie. Vanwege de hoge reling is ons schip ook veilig voor kinderen.

  • U kunt bij ons pinnen
  • Honden zijn welkom
  • Rolstoel? Wees welkom!