Rondvaart met de Texel 44

Met de Texel 44 beleeft u de Waddenzee. Een avontuurlijke vaartocht voor jong en oud!

razende_bol6

razende_bol2

razende_bol1

Tijdens een rondvaart van twee uur, vaart u vanuit de haven van Oudeschild naar de Marinehaven in Den Helder. Onderweg kunt u zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving zien op de Razende bol (ook bij hoogwater). Vanaf het bovendek kunt u ze heel mooi zien en fotograferen.

zeehonden2

21

 

 

 

 

U krijgt van een voormalig visserman uitleg over de zeehonden, het vaargebied, diverse vissoorten, het landschap van Texel, de VOC en in Den Helder over de visafslag en de Marinehaven.
De zand bank de Razende bol ligt grotendeels droog waardoor de zeehonden (altijd) te zien zijn, dus ook bij hoogwater.

razende_bol5

razende_bol2

 

 

 

 

 

Op ons schip kunt u op een mooie dag lekker genieten van de vaartocht op het zonnedek. Bij minder goed weer kunt u binnen verblijven in de verwarmde salon.

U blijft tijdens de gehele rondvaart aan boord van het schip, er zijn consumpties aan boord verkrijgbaar.

Informatie over het de Texel 44

Het schip is 35 meter lang en 8,30 meter breed.
Er staan 2 milieuvriendelijke motoren in van elk 450pk.
Het schip is in 1950 gebouwd en in 2006 verbouwd.
Er kunnen 140 personen in de salon en 140 personen op het bovendek.

7 reacties op “Rondvaart met de Texel 44

 1. Op 22 april hebben we de 4e cruise met de Texel 44 gedaan over de Waddenzee naar Den Helder. Zoals al de vorige keren was het geweldig.
  De mooie tocht en de verhalen over Texel en de haven van Den Helder waren weer heel indrukwekkend.
  De volgende keer dat we op Texel zijn gaan we weer mee.

  Gea van Veen.

 2. Het is echt ’n aanrader om met Texel44 ’n tour te maken. Je krijg echt waar voor je geld. De cruw neemt alle tijd voor je en is heel vriendelijk. Echt ’n aanrader.

  Groeten vanuit Limburg 🙂

  Sepp

 3. Een waanzinnig mooie rondvaart met enorm veel live informatie over de plaats waar gevaren wordt. Het schip is goed uitgerust.. ook voor rolstoel afhankelijke mensen. Naar de toiletten is een rolstoellift aanwezig. Het schip is groot en vaart stabiel en als je gevoelig bent voor zeeziekte dan zal je hier weinig last van hebben. Binnen in het schip is een ruime warme foyer aanwezig type restaurant. De Texel 44 is een prachtschip! Als je wilt rondvaren over de Waddenzee en zeehonden wilt zien of ge geïnteresseerd bent in de marine haven van Den Helder…Stap aan boord!
  Boottocht meegemaakt op 23 maart 2016…

 4. Op 23 maart een rondvaart meegemaakt over de Waddenzee met een bezoek aan zandplaat de Razende Bol met veel zeehonden en de marine haven in Den Helder. Veel informatie over de plaats waar gevaren wordt. De Texel 44 is een prachtschip, vaart snel en als je gevoelig voor zeeziekte bent dan zal je hier door de grootte en stabiliteit van het schip weinig last van hebben. Het schip is goed aangepast voor rolstoelafhankelijke personen. Er is voor hen een traplift aanwezig naar de toiletten. Aan boord is een warm (temperatuur, koud op zee) restaurant waar dranken en hapjes besteld kunnen worden.
  Rondvaart meegemaakt op 23 maart 2016

 5. Een hele leuke middag gehad op de TX44! Je kon beneden heel luxe zitten en er is vanalles te krijgen: biertje van de tap, ijsjes, snacks. Omdat het prachtig weer was hebben we alleen bovendeks gezeten, en door de stevige wind kwamen we erachter waarom ons biertje een skuumkoppe heette! Je kon de zeehonden heel goed zien, en de schipper vertelde gedurende de reis over alles wat er te zien is, inclusief veel interessante geschiedenis, wetenswaardigheden, op een hele leuke manier. Mijn dochter mocht in de stuurhut zitten toen ze het koud had; je merkt dat de bemanning er echt aardigheid in heeft. Echt een aanrader!

 6. drie en personeel na alle narigheden hij ons geholpen heeft dat wij toch konden varen .GEWELDIG!!! vaartocht was grandioos lunch heel goed en goed verzorgd .
  Drankjes in overvloed te koop.
  Al met al wij hebben ( allemaal oud vissers uit Scheveningen) vreselijk genoten .
  Nogmaals Adrie bedankt voor alles en de fijne samenwerking.
  Groeten de gehele mannen groep.
  Wout Bruin.

 7. Alie op 8 augustus 2016.
  Ben op 17 maart mee gevaren, was berekoud maar prachtig!
  Kom in augutus of september nog eens terug maar wacht wel op mooi weer. De gehele bemanning was zeer gemoedelijk.
  Groeten uit Zwolle,
  Alie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.